Samenvatting

Behandeling

FAQ

Voor en na foto’s

FAQ

Prijs per zone

1 zone: €125
2 zones: €205
3 zones: €275

Behandeltijd

15 minuten

Controle

Na 2 weken

Effectief

3 – 6 maanden

Wat zijn fronsrimpels

Fronsrimpels zijn het resultaat van het samenknijpen of vouwen van het weefsel tussen de wenkbrauwen in een plooi. Ze worden veroorzaakt door de herhaalde werking van de onderliggende spieren die betrokken zijn bij de gezichtsuitdrukking.

Jarenlang fronsen heeft de neiging diepe rimpels achter te laten in de huid tussen de wenkbrauwen en op de brug van de neus, over het voorhoofd en in de ooghoeken. Een fronsrimpel behandeling voorkomt meer rimpels en lijnen.

De belangrijkste oorzaken van fronsrimpels zijn:

Veroudering

Veroudering is de belangrijkste oorzaak van fronsrimpels. Naarmate je ouder wordt, begint de huid zijn elasticiteit te verliezen. Bovendien zorgt de herhaalde beweging van de spieren door gezichtsuitdrukkingen ervoor dat de huid niet gemakkelijk terugkeert naar zijn oorspronkelijke vorm.

Blootstelling aan de zon

Een andere veel voorkomende reden voor het krijgen van fronsrimpels is overmatige blootstelling aan zonlicht. De Uv-stralen van de zon breken de elastine en het collageen van de huid af, wat leidt tot fronsrimpels. Daarnaast onderschat het scherpe licht van de zon niet waardoor je automatisch met je ogen knijpt en er zich rimpels vormen. Denk aan: autorijden zonder zonnebril. Denk aan: naar een computerscherm staren.

Genetica

Je DNA speelt een belangrijke rol bij het bepalen of je huid zijn oorspronkelijke vorm kan behouden of geneigd is om fronsrimpels te ontwikkelen.

Stress

Als je onder herhaaldelijke stress staat waardoor je steeds dezelfde gezichtsuitdrukkingen moet maken, kun je fronsrimpels ontwikkelen.

Roken

Als je regelmatig rookt, kun je fronsrimpels rond je mondhoek krijgen. Bovendien vernauwt roken ook de bloedvaten. Als gevolg daarvan wordt er minder zuurstof naar de weefsels vervoerd, wat er verder toe bijdraagt dat de huid haar elasticiteit verliest.

Wat zijn de eerste tekenen van fronsrimpels?

Na je dertigste beginnen fijne lijntjes tussen de wenkbrauwen, lachrimpels, kraaienpootjes en horizontale voorhoofdsrimpels meer op te vallen. Het verschijnen van zichtbare fronsrimpels in rust, geeft vaak aan dat andere aspecten van gezichtsveroudering beginnen.

Wat is botuline toxine A

Sanaetio gebruikt bij de fronsrimpel behandeling het merk Azzalure® van Galderma. Azzalure® is een lokale spierverslapper die is geadapteerd van het botuline toxine type-A van Dysport® en is speciaal ontworpen voor gebruik bij esthetische indicaties.

Botuline toxine A is een natuurlijk voorkomend eiwit wat gevormd wordt door een bacterie. Het blokkeert, na injectie, de zenuwimpuls waardoor de spier ontspant. Deze spier veroorzaakt lijntjes of rimpels. Bij de fronsrimpel behandeling worden rimpels en lijnen doormiddel van een gerichte injectie botuline toxine A vermindert of zelfs helemaal onzichtbaar gemaakt. Tevens zorgt dit ervoor dat de rimpels zich niet verder kunnen ontwikkelen, niet dieper of scherper worden. Het is geen filler.

De hoeveelheid gebruikte botuline toxine A is zeer laag en is niet giftig en blijft daar op de plek waar het geïnjecteerd wordt.

De werkzaamheid zit tussen de 3 tot 6 maanden en de fronsrimpel behandeling zal dus herhaald moeten worden om het bij te houden. Het effect start na 3-5 dagen na de injectie en is maximaal na 2 weken.

Bij een eerste keer wordt er een controle afspraak na 2 weken gemaakt om samen het resultaat te bekijken. Het effect is verzachtend, vriendelijk. Het verminderd rimpels of laat deze geheel verdwijnen.

Hoe botuline toxine A voor fronsrimpels werkt

Het gebruik van botuline toxine A voor fronsrimpels is een geweldige manier om de indruk van spanning of boosheid te verminderen. Door simpelweg de fronsrimpel tussen de wenkbrauwen te verminderen, hebben velen het gevoel dat ze er frisser en toegankelijker uitzien op hun werk en/of in hun sociale leven.

Cosmetisch gezien gebruiken we botuline toxine A behandelingen om de spieren in het gezicht die fijne lijntjes en rimpels veroorzaken te ontspannen en om verdere verdieping van lijntjes te voorkomen. Het is een eenvoudige procedure van 15 minuten, met een paar kleine injecties rechtstreeks in de spieren, die we willen behandelen. Botuline toxine A behandelingen zijn een kunst – om de beste, meest natuurlijk ogende resultaten te bereiken moet het in de juiste spier, op de juiste plaats, in de ideale dosis, door een ervaren behandelaar worden geplaatst.

Wanneer mag je geen botuline toxine A gebruiken:

  • Zwangerschap en borstvoeding. 4 weken na de botuline toxine A behandeling mag/ kan je zwanger worden.
  • Myasthenia Gravis
  • Amyotrofische Lateraal Sclerose
  • Eaton Lambert syndroom
  • Infectie in het gebied van injecteren
  • Gebruik van de volgende antibiotica: Gentamycine, Tobramycine en Akramycine (kunnen het effect versterken)
  • Verlamming van de spieren (wel mogelijk aan contralaterale zijde)
  • MS

Welke bijwerkingen kunnen er optreden bij een botuline toxine A behandeling?

De bijwerkingen van botuline toxine A kunnen zijn een blauwe plek en/of rode bultjes op de plaats van injecteren, wat na enige uren tot dagen wegtrekt. Het zijn kleine kortdurende injecties, bijna pijnloos. Verder kent het product eigenlijk nauwelijks bijwerkingen. In uitzonderlijke gevallen kan er tijdelijk hoofdpijn optreden door gewenning en ontspanning van de spiertjes naast een, zeer zeldzaam voorkomend complicatie een afhangend ooglid. Deze complicaties zijn niet blijvend en verdwijnen vanzelf. Mocht dit, onverhoopt, toch voorkomen dan kan hier naar gekeken worden. In enkele gevallen is een medicijn mogelijk.

Herstellen van een fronsrimpel behandeling met toepassing van botuline toxine A

De hersteltijd voor de fronsrimpel behandeling is kort als je het vergelijkt met andere cosmetische procedures. U kunt direct na de fronsrimpel behandeling naar huis, indien je geen bijwerkingen ondervindt bij uw behandelaar.

Het herstel thuis is ook ongecompliceerd. Je kunt je gezicht wassen en make-up dragen op dezelfde dag als je fronsrimpel behandeling. Je kunt weer aan het werk. Maar, wat je niet mag doen is wrijven in de huid rond je ogen, omdat dit kan leiden tot verplaatsen van de botuline toxine A uit de behandelde zone. Ook raden we sporten af en het vermijden van druk en warmte, zoals het dragen van een hoed of cap en/of sauna, de eerste 24 uur.

Hoe voorkom je fronsrimpels

Fronsrimpels worden veroorzaakt door een combinatie van factoren, waarvan slechts enkele kunnen worden voorkomen door uw levensstijl aan te passen. Hoewel het verlies van volume in het gezicht en huidveranderingen als gevolg van verwachte en voorspelde natuurlijke veroudering niet volledig kunnen worden veranderd, zijn er enkele te voorkomen levensstijlfactoren die bijdragen aan de vorming van vroege lijntjes en rimpels. Door deze factoren aan te pakken kan de ernst van fronsrimpels worden vertraagd en verminderd.

Doorbreek de gewoonte om te fronsen

Aangezien fronsrimpels ontstaan wanneer je fronsspieren zich samentrekken om plooien in je huid te veroorzaken, is een van de eenvoudigste manieren om te voorkomen dat ze erger worden, manieren te vinden om je bovenste gezichtsspieren ontspannen te houden. Wees je meer bewust van de momenten waarop je overdreven fronst en probeer jezelf bewust te stoppen.

Als je fronst wanneer je een boek leest of een computer gebruikt, kan het zijn dat je een corrigerende bril of contactlenzen moet dragen en een afspraak moet maken bij een opticien voor een oogtest.

Als je veel buiten in de zon zit, kan het zijn dat je fronst om de zon te vermijden, dus het dragen van een zonnebril kan helpen om dit te verminderen.

Veelgestelde vragen over een fronsrimpel behandeling

Priscilla Vos - Eigenaar van Sanaetio. Een cosmetische kliniek in Almelo.

Priscilla Vos
Uw behandelaar

Big registratienummer: 79048229501
Lid van NVCG als toehoorder categorie A
Cosmetisch arts KNMG

Verschillende behandelaars bieden cosmetische behandelingen aan. Bijvoorbeeld cosmetisch artsen, plastisch chirurgen, huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten. Maar niet iedere behandelaar mag zomaar (medisch) cosmetische ingrepen uitvoeren. Zo mogen botox en filler alleen door een bekwame arts worden ingespoten.

Bekijk op deze pagina op de site van de Nederlandse overheid handige informatie omtrent dit onderwerp.

Mag mijn behandelaar de cosmetische ingreep uitvoeren?

Dit raden wij wel aan. Een eerste consult zorgt ervoor dat je volledig geïnformeerd bent voordat je met de fronsrimpel behandeling begint. Voor optimale resultaten hechten wij groot belang aan voorlichting en een geïnformeerde cliënt.

Nee. Veel van onze cliënten verklaren het gevoel als een klein kneepje of alsof ze hun wenkbrauwen epileren.

De doseringen die gebruikt worden zijn zo laag dat ze niet gevaarlijk zijn.

Hoewel het een zeer populaire behandeling is, heerst bij sommigen de vrees dat het een schadelijke stof is met een hoog risico op blijvende schade. Er zijn echter talrijke klinische studies geweest die keer op keer bewijzen dat dit injecteerbare middel als zeer veilig wordt beschouwd met minimale risico’s en bijwerkingen.

Niettemin is het bij elke injecteerbare behandeling belangrijk om een gekwalificeerde arts met specialistische en bewezen ervaring te vinden. Als de injectie niet vakkundig wordt toegediend, kan deze zich namelijk onbedoeld verspreiden naar andere gebieden, wat kan leiden tot spierverslapping op de verkeerde plaats.

Het andere uiterste is dat te veel of te vaak injecteren kan leiden tot een bevroren uiterlijk.

Gelukkig zijn de resultaten in beide gevallen nooit blijvend en verdwijnen ze geleidelijk na drie tot zes maanden.

24 uur niet sporten: Lichaamsbeweging verhoogt de bloedsomloop in het lichaam, ook in het gezicht, waardoor je gezicht gaat blozen en rood wordt als je sport. Deze verhoogde circulatie is geweldig voor uw huid, maar verhoogt de kans dat sommige of alle injectables het gebied via zweet verlaten voordat ze volledig door het neuromusculaire knooppunt zijn geabsorbeerd.

Vier uur geen druk uitoefenen op de behandelde zones: dit omvat het dragen van strakke hoeden of petten of ijszakken die tegen de huid drukken Ook hier lopen we het risico dat de injectable zich verspreidt en inwerkt in een zone waar we dat niet willen. Je kunt je gezicht diezelfde avond nog wassen, maar we raden je aan een dag te wachten met het gebruik van harde scrubproducten.

Hoe vaker de behandeling wordt uitgevoerd, met een minimale tussenperiode van 3 maanden, hoe langer het duurt voordat het effect van botuline toxine is uitgewerkt.

Wilt u een afspraak maken voor een fronsrimpel behandeling? Bel ons dan op +31 6 2170 5710 of start direct een chat via Whatsapp door op de knop hieronder te klikken.

Maak een afspraak

Sanaetio beveelt Skinceuticals aan

Wil je meer informatie over Skinceuticals of heb je er vragen over?

Neem dan contact op