Samenvatting

Behandeling

FAQ

Voor en na foto’s

FAQ

Prijs per behandeling

€200

Behandeltijd

15 minuten

Controle

Na 2 weken

Effectief

3 tot 6 maanden

Wat is tandenknarsen, of bruxisme?

Dit is het schuiven van de tanden en kiezen over elkaar. Er komt veel kracht bij kijken waardoor je gebit schade oploopt. De oorzaak is onduidelijk. Factoren als fysiek, psychologisch en genetisch spelen een rol. Denk aan stress, alcohol, medicijngebruik, naast erfelijkheid. Het komt vaak bij jonge kinderen voor en ’s nachts in de slaap. Iedereen doet het wel een korter of langere periode. Pas als het langer duurt en het gebit wordt beschadigd of andere klachten zoals pijn geeft, is behandeling goed. De pijn of kramp kan in de kaak, mond, hoofd, nek of schouders gaan zitten.

Door het tandenknarsen wordt de kauwspier, musculus masseter, groter. Deze spier wordt ook sterker en actiever waardoor de kans op schade aan je gebit nog groter wordt. Door de grotere, sterkere spier krijgt je gelaat ook een andere vorm, een wat hoekerige, grovere kaaklijn. Daarmee zorgt de botuline toxine, naast het verhinderen van tandenknarsen, ook voor een rondere, zachtere kaaklijn in het gelaat.

De behandeling bestaat uit 2-4 kleine injecties beiderzijds, houdt 3 maanden en duurt 15 minuten.

Veelgestelde vragen over een tandenknarsen behandeling

Priscilla Vos - Eigenaar van Sanaetio. Een cosmetische kliniek in Almelo.

Priscilla Vos
Uw behandelaar

Big registratienummer: 79048229501
Lid van NVCG als toehoorder categorie A
Cosmetisch arts KNMG

Verschillende behandelaars bieden cosmetische behandelingen aan. Bijvoorbeeld cosmetisch artsen, plastisch chirurgen, huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten. Maar niet iedere behandelaar mag zomaar (medisch) cosmetische ingrepen uitvoeren. Zo mogen botox en filler alleen door een bekwame arts worden ingespoten.

Bekijk op deze pagina op de site van de Nederlandse overheid handige informatie omtrent dit onderwerp.

Mag mijn behandelaar de cosmetische ingreep uitvoeren?

Klanten ervaren de pijn van een tandenknarsen behandeling op een schaal van 2 of 3 op 10.

Een tandenknarsen behandeling duurt zo’n 15 minuten. De behandeling bestaat uit 2 tot 4 kleine injecties beiderzijds.

Een tandenknarsen behandeling duurt zo’n 15 minuten. De behandeling bestaat uit 2 tot 4 kleine injecties beiderzijds.

Na een aantal weken is een rondere kaaklijn zichtbaar.

Patiënt wordt geadviseerd niet in de ogen te wrijven en niet op de plaats van injectie komen/wrijven/drukken, gezichtsmassages, etc. gedurende enige uren na de behandeling. Daarnaast wordt geadviseerd enige uren geen druk verhogende activiteiten te ondernemen zoals massage, bukken of liggen, geen zonnebank, geen sauna, geen alcohol.

Een tandenknarsen behandeling is zo’n 3 maanden effectief. Daarna kan er een nieuwe behandeling worden gegeven.

De doseringen die gebruikt worden zijn zo laag dat ze niet gevaarlijk zijn.

Hoewel het een zeer populaire behandeling is, heerst bij sommigen de vrees dat het een schadelijke stof is met een hoog risico op blijvende schade. Er zijn echter talrijke klinische studies geweest die keer op keer bewijzen dat dit injecteerbare middel als zeer veilig wordt beschouwd met minimale risico’s en bijwerkingen.

Niettemin is het bij elke injecteerbare behandeling belangrijk om een gekwalificeerde arts met specialistische en bewezen ervaring te vinden. Als de injectie niet vakkundig wordt toegediend, kan deze zich namelijk onbedoeld verspreiden naar andere gebieden, wat kan leiden tot spierverslapping op de verkeerde plaats.

Het andere uiterste is dat te veel of te vaak injecteren kan leiden tot een bevroren uiterlijk.

Gelukkig zijn de resultaten in beide gevallen nooit blijvend en verdwijnen ze geleidelijk na drie tot zes maanden.

24 uur niet sporten: Lichaamsbeweging verhoogt de bloedsomloop in het lichaam, ook in het gezicht, waardoor je gezicht gaat blozen en rood wordt als je sport. Deze verhoogde circulatie is geweldig voor uw huid, maar verhoogt de kans dat sommige of alle injectables het gebied via zweet verlaten voordat ze volledig door het neuromusculaire knooppunt zijn geabsorbeerd.

Vier uur geen druk uitoefenen op de behandelde zones: dit omvat het dragen van strakke hoeden of petten of ijszakken die tegen de huid drukken Ook hier lopen we het risico dat de injectable zich verspreidt en inwerkt in een zone waar we dat niet willen. U kunt uw gezicht diezelfde avond nog wassen, maar we raden u aan een dag te wachten met het gebruik van harde scrubproducten.

Hoe vaker de behandeling wordt uitgevoerd, met een minimale tussenperiode van 3 maanden, hoe langer het duurt voordat het effect van botuline toxine is uitgewerkt.

Wilt u een afspraak maken voor een tandenknarsen behandeling? Bel ons dan op +31 6 2170 5710 of start direct een chat via Whatsapp door op de knop hieronder te klikken.

Maak een afspraak

Sanaetio beveelt Skinceuticals aan

Wil je meer informatie over Skinceuticals of heb je er vragen over?

Neem dan contact op