Samenvatting

Behandeling

FAQ

Voor en na foto’s

FAQ

Prijs per zone

1 zone: €125
2 zones: €205
3 zones: €275

Behandeltijd

15 minuten

Controle

Na 2 weken

Effectief

3 – 6 maanden

Wat zijn voorhoofdsrimpels

Voorhoofdsrimpels, ook wel zorgrimpels genoemd, zijn de horizontale rimpels die zich over het voorhoofd boven de wenkbrauwen uitstrekken. Voorhoofdsrimpels worden vaak duidelijker wanneer iemand een gezichtsuitdrukking maakt waarbij de wenkbrauw wordt opgetrokken.

Na verloop van tijd kunnen voorhoofdsrimpels echter statisch worden en verschijnen zonder een dergelijke gezichtsbeweging. Een voorhoofdrimpel behandeling voorkomt meer rimpels en lijnen.

Hoewel ze niet schadelijk zijn voor de gezondheid, behoren voorhoofdsrimpels tot de meest ongewenste verouderingsverschijnselen van het gezicht die onze patiënten als zorgwekkend aanmerken. Hoewel het onmogelijk is om de ontwikkeling van voorhoofdslijnen volledig te stoppen, is het wel mogelijk om de ernst ervan te minimaliseren door voor een gezonde huid te zorgen. Als er eenmaal voorhoofdslijnen zijn ontstaan, zijn er ook veel goede behandelingsmogelijkheden om het gebied te revitaliseren.

De belangrijkste oorzaken van voorhoofdsrimpels zijn:

Dynamische rimpels, die alleen verschijnen bij bepaalde gezichtsuitdrukkingen, zijn het eerste stadium van rimpelvorming. Voorhoofdsrimpels worden doorgaans als dynamisch beschouwd omdat zij het gevolg zijn van het herhaaldelijk fronsen van de wenkbrauwen en het optrekken van de wenkbrauwen in de loop van een mensenleven. Bij bijna alle gezichtsuitdrukkingen zijn de wenkbrauwen betrokken. Dit, gecombineerd met de dunne huid van het voorhoofd, betekent dat voorhoofdsrimpels vaak de eerste rimpels zijn die verschijnen als je ouder wordt.

Na verloop van tijd worden voorhoofdsrimpels meer statisch van aard. Rimpels worden duidelijker na de leeftijd van 30 jaar als collageen en elastine afnemen. Collageen is de structurele proteïne die uw huid ondersteunt, terwijl elastine de huid de mogelijkheid geeft zich te vervormen nadat ze is samengedrukt of uitgerekt. Naarmate het collageenniveau daalt, worden rimpels in het voorhoofd bijna permanent, zelfs als men zich niet uitdrukt.

Wat is botuline toxine A

Sanaetio gebruikt het merk Azzalure® van Galderma. Azzalure® is een lokale spierverslapper die is geadapteerd van het botuline toxine type-A van Dysport® en is speciaal ontworpen voor gebruik bij esthetische indicaties.

Botuline toxine A is een natuurlijk voorkomend eiwit wat gevormd wordt door een bacterie. Het blokkeert, na injectie, de zenuwimpuls waardoor de spier ontspant. Deze spier veroorzaakt lijntjes of rimpels. Bij gerichte injectie doet de botuline toxine A deze rimpels verminderen tot verdwijnen. Tevens zorgt dit ervoor dat de rimpels zich niet verder kunnen ontwikkelen, niet dieper of scherper worden. Het is geen filler.

De hoeveelheid gebruikte botuline toxine A is zeer laag en is niet giftig en blijft daar op de plek waar het geïnjecteerd wordt.

De werkzaamheid zit tussen de 3 tot 6 maanden en de voorhoofdrimpel behandeling zal dus herhaald moeten worden om het bij te houden. Het effect start na 3-5 dagen na de injectie en is maximaal na 2 weken.

Bij een eerste keer wordt er een controle afspraak na 2 weken gemaakt om samen het resultaat te bekijken. Het effect is verzachtend, vriendelijk. Het verminderd rimpels of laat deze geheel verdwijnen.

Hoe botuline toxine A voor voorhoofdsrimpels werkt

Botuline toxine A is een veilige en veelgebruikte methode om voorhoofdsrimpels weg te werken, te verminderen. Het medicijn injecteert een toxine in de spieren van je voorhoofd dat voorkomt dat ze samentrekken, waardoor er minder rimpels ontstaan. De resultaten van botox houden doorgaans 3 tot 6 maanden aan.

Wanneer mag je geen botuline toxine A gebruiken: 

  • Zwangerschap en borstvoeding. 4 weken na de BOTOX behandeling mag je zwanger worden.
  • Myasthenia Gravis
  • Amyotrofische Lateraal Sclerose
  • Eaton Lambert syndroom
  • Infectie in het gebied van injecteren
  • Gebruik van de volgende antibiotica: Gentamycine, Tobramycine en Akramycine (kunnen het effect versterken)
  • Verlamming van de spieren (wel mogelijk aan contralaterale zijde)
  • MS

Welke bijwerkingen kunnen er optreden bij een behandeling met gebruik van botuline toxine A?

De bijwerkingen van botuline toxine A kunnen zijn een blauwe plek en/of rode bultjes op de plaats van injecteren, wat na enige uren tot dagen wegtrekt. Het zijn kleine kortdurende injecties, bijna pijnloos. Verder kent het product eigenlijk nauwelijks bijwerkingen. In uitzonderlijke gevallen kan er tijdelijk hoofdpijn optreden door gewenning en ontspanning van de spiertjes naast een, zeer zeldzaam voorkomend complicatie een afhangend ooglid. Deze complicaties zijn niet blijvend en verdwijnen vanzelf. Mocht dit, onverhoopt, toch voorkomen dan kan hier naar gekeken worden. In enkele gevallen is een medicijn mogelijk.

Herstellen van de voorhoofdsrimpel botuline toxine A behandeling

Minimale hersteltijd en snelle resultaten zijn twee van de meest verleidelijke eigenschappen van Botuline toxine A. Botuline toxine A gezichtsbehandelingen vereisen geen downtime. De eerste 24 uur geen lichamelijke activiteit en /of warmte en druk.

Hoe voorkom je voorhoofdrimpels

Hoewel het onmogelijk is om voorhoofdsrimpels volledig te voorkomen, kunnen een goede huidverzorging en voeding ervoor zorgen dat de huid er jeugdig blijft uitzien door een hoger niveau van collageen en andere huidgezonde proteïnen te behouden. Deze tips kunnen helpen om de ernst van voorhoofdsrimpels te verminderen:

Vermijd de zon wat vaker

Het vermijden van de zon is een must om rimpels te voorkomen. Blootstelling aan UV-stralen versnelt het verouderingsproces door de collageenproductie te beschadigen. Als u toch buiten moet zijn, draag dan een breedgerande hoed en gebruik een breed-spectrum zonnebrandcrème met een hoge SPF die zowel tegen UVA- als UVB-stralen beschermt. Ga voor een spray tan in plaats van in een zonnebank of buiten in de zon te liggen. Daarnaast onderschat het scherpe licht van de zon niet waardoor je automatisch met je ogen knijpt en er zich rimpels vormen. Denk aan: autorijden zonder zonnebril. Denk aan: naar een computerscherm staren.

Stop met roken

Als je rookt, stop dan. Rook en andere luchtverontreinigende stoffen beschadigen ook collageen. Vooral door roken komen deze verontreinigende stoffen vrij dicht bij je gezicht, wat leidt tot vroegtijdige rimpels en andere tekenen van vroegtijdige huidveroudering. Milieuverontreinigende stoffen genereren vrije radicalen die ook de huid beschadigen.

Eet een voedzaam dieet

Je voeding is belangrijk als het gaat om huidveroudering. Vitamine C en omega-3 vetzuren zijn bijzonder nuttig voor het behoud van collageen. Antioxidanten kunnen vrije radicalen neutraliseren. Houd deze voedingsstoffen in je dieet door veel gezonde vetten, fruit en groenten te eten.

Blijf gehydrateerd

Rimpels zullen opvallender zijn als je huid uitgedroogd is. Drink de hele dag door voldoende water en beperk de inname van alcohol, cafeïne en natrium.

Veelgestelde vragen over een voorhoofdsrimpel behandeling

Priscilla Vos - Eigenaar van Sanaetio. Een cosmetische kliniek in Almelo.

Priscilla Vos
Uw behandelaar

Big registratienummer: 79048229501
Lid van NVCG als toehoorder categorie A
Cosmetisch arts KNMG

Verschillende behandelaars bieden cosmetische behandelingen aan. Bijvoorbeeld cosmetisch artsen, plastisch chirurgen, huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten. Maar niet iedere behandelaar mag zomaar (medisch) cosmetische ingrepen uitvoeren. Zo mogen botox en filler alleen door een bekwame arts worden ingespoten.

Bekijk op deze pagina op de site van de Nederlandse overheid handige informatie omtrent dit onderwerp.

Mag mijn behandelaar de cosmetische ingreep uitvoeren?

Dit raden wij wel aan. Een eerste consult zorgt ervoor dat je volledig geïnformeerd bent voordat je met de voorhoofdsrimpel behandeling begint. Voor optimale resultaten hechten wij groot belang aan voorlichting en een geïnformeerde cliënt.

Nee. Veel van onze cliënten verklaren het gevoel als een klein kneepje of alsof ze hun wenkbrauwen epileren.

De doseringen die gebruikt worden zijn zo laag dat ze niet gevaarlijk zijn.

Hoewel het een zeer populaire behandeling is, heerst bij sommigen de vrees dat het een schadelijke stof is met een hoog risico op blijvende schade. Er zijn echter talrijke klinische studies geweest die keer op keer bewijzen dat dit injecteerbare middel als zeer veilig wordt beschouwd met minimale risico’s en bijwerkingen.

Niettemin is het bij elke injecteerbare behandeling belangrijk om een gekwalificeerde arts met specialistische en bewezen ervaring te vinden. Als de injectie niet vakkundig wordt toegediend, kan deze zich namelijk onbedoeld verspreiden naar andere gebieden, wat kan leiden tot spierverslapping op de verkeerde plaats.

Het andere uiterste is dat te veel of te vaak injecteren kan leiden tot een bevroren uiterlijk.

Gelukkig zijn de resultaten in beide gevallen nooit blijvend en verdwijnen ze geleidelijk na drie tot zes maanden.

24 uur niet sporten: Lichaamsbeweging verhoogt de bloedsomloop in het lichaam, ook in het gezicht, waardoor je gezicht gaat blozen en rood wordt als je sport. Deze verhoogde circulatie is geweldig voor uw huid, maar verhoogt de kans dat sommige of alle injectables het gebied via zweet verlaten voordat ze volledig door het neuromusculaire knooppunt zijn geabsorbeerd.

Vier uur geen druk uitoefenen op de behandelde zones: dit omvat het dragen van strakke hoeden of petten of ijszakken die tegen de huid drukken Ook hier lopen we het risico dat de injectable zich verspreidt en inwerkt in een zone waar we dat niet willen. je kunt je gezicht diezelfde avond nog wassen, maar we raden je aan een dag te wachten met het gebruik van harde scrubproducten.

Hoe vaker de behandeling wordt uitgevoerd, met een minimale tussenperiode van 3 maanden, hoe langer het duurt voordat het effect van botuline toxine is uitgewerkt.

Wilt je een afspraak maken voor een voorhoofdsrimpel behandeling? Bel ons dan op +31 6 2170 5710 of start direct een chat via Whatsapp door op de knop hieronder te klikken.

Maak een afspraak

Sanaetio beveelt Skinceuticals aan

Wil je meer informatie over Skinceuticals of heb je er vragen over?

Neem dan contact op