Samenvatting

Behandeling

FAQ

Voor en na foto’s

FAQ

Prijs per behandeling

€200

Behandeltijd

20 minuten

Controle

Na 2 weken

Effectief

3 maanden

Behandeling tegen hoofpijn met gebruik van botuline toxine

Sinds een paar jaar wordt botuline toxine ook gebruikt bij ernstige migraine en spierspanningshoofdpijn. Dit effect van botuline toxine is bij toeval ontdekt. Mensen die rimpels lieten behandelen hadden daarna ook beduidend minder hoofdpijn.

Hoofdpijn is soms erfelijk maar kan ook met leefstijlfactoren te maken hebben. Denk bijvoorbeeld aan stress en gespannen spieren. Dit gaat vaak onwillekeurig en/of onbewust maar kan migraine en spierspanningshoofdpijn triggeren.

Door botuline toxine aan te brengen in de spiertjes bij het hoofd, zal de spierspanning met de hoofdpijn weg trekken. Vaak blijkt dit een succesvolle behandeling als na langdurig gebruik van pijnstillers en fysiotherapeutische behandelingen niet meer werken. Vooral bij spierspanningshoofdpijn helpt het vaak goed. Het werkt overigens niet in alle gevallen en dit is vooraf niet te voorspellen.

Wanner is er sprake van spierspanningshoofdpijn? Deze kenmerkt zich door een bandgevoel over het hoofd, komende vanuit de nek en schouders door het onwillekeurig aanspannen van de nek- en schouderspieren. Zoals dit vaak bij stress onbewust gebeurt. Als dit wat langer bestaat, het chronisch wordt, helpt een pijnstiller vaak niet meer. Ook kan dit ontstaan bij een verkeerde werkhouding of lighouding in bed.

Afhankelijk van de locatie van de hoofdpijn zal de behandeling uit 4-15 kleine prikjes bestaan en zal het effect ongeveer 3 maanden aanhouden. De behandeling duurt gemiddeld 20 minuten.

Veelgestelde vragen over een behandeling tegen hoofdpijn met gebruik van botuline toxine

Priscilla Vos - Eigenaar van Sanaetio. Een cosmetische kliniek in Almelo.

Priscilla Vos
Uw behandelaar

Big registratienummer: 79048229501
Lid van NVCG als toehoorder categorie A
Cosmetisch arts KNMG

Verschillende behandelaars bieden cosmetische behandelingen aan. Bijvoorbeeld cosmetisch artsen, plastisch chirurgen, huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten. Maar niet iedere behandelaar mag zomaar (medisch) cosmetische ingrepen uitvoeren. Zo mogen botox en filler alleen door een bekwame arts worden ingespoten.

Bekijk op deze pagina op de site van de Nederlandse overheid handige informatie omtrent dit onderwerp.

Mag mijn behandelaar de cosmetische ingreep uitvoeren?

Dit raden wij wel aan. Een eerste consult zorgt ervoor dat u volledig geïnformeerd bent voordat u met de kraaienpootjes behandeling begint. Voor optimale resultaten hechten wij groot belang aan voorlichting en een geïnformeerde cliënt.

Klanten geven aan dat een behandeling tegen hoofdpijn met gebruik van botuline toxine qua pijn op 1 tot 3 op een schaal van 10 wordt ervaren.

Er is na 2 weken al effect merkbaar in de vorm van minder hoofdpijn.

De doseringen die gebruikt worden zijn zo laag dat ze niet gevaarlijk zijn.

Hoewel het een zeer populaire behandeling is, heerst bij sommigen de vrees dat het een schadelijke stof is met een hoog risico op blijvende schade. Er zijn echter talrijke klinische studies geweest die keer op keer bewijzen dat dit injecteerbare middel als zeer veilig wordt beschouwd met minimale risico’s en bijwerkingen.

Niettemin is het bij elke injecteerbare behandeling belangrijk om een gekwalificeerde arts met specialistische en bewezen ervaring te vinden. Als de injectie niet vakkundig wordt toegediend, kan deze zich namelijk onbedoeld verspreiden naar andere gebieden, wat kan leiden tot spierverslapping op de verkeerde plaats.

Het andere uiterste is dat te veel of te vaak injecteren kan leiden tot een bevroren uiterlijk.

Gelukkig zijn de resultaten in beide gevallen nooit blijvend en verdwijnen ze geleidelijk na drie tot zes maanden.

24 uur niet sporten: Lichaamsbeweging verhoogt de bloedsomloop in het lichaam, ook in het gezicht, waardoor je gezicht gaat blozen en rood wordt als je sport. Deze verhoogde circulatie is geweldig voor uw huid, maar verhoogt de kans dat sommige of alle injectables het gebied via zweet verlaten voordat ze volledig door het neuromusculaire knooppunt zijn geabsorbeerd.

Vier uur geen druk uitoefenen op de behandelde zones: dit omvat het dragen van strakke hoeden of petten of ijszakken die tegen de huid drukken Ook hier lopen we het risico dat de injectable zich verspreidt en inwerkt in een zone waar we dat niet willen. U kunt uw gezicht diezelfde avond nog wassen, maar we raden u aan een dag te wachten met het gebruik van harde scrubproducten.

Hoe vaker de behandeling wordt uitgevoerd, met een minimale tussenperiode van 3 maanden, hoe langer het duurt voordat het effect van botuline toxine is uitgewerkt.

Wilt u een afspraak maken voor een behandeling tegen hoofdpijn? Bel ons dan op +31 6 2170 5710 of start direct een chat via Whatsapp door op de knop hieronder te klikken.

Maak een afspraak

Sanaetio beveelt Skinceuticals aan

Wil je meer informatie over Skinceuticals of heb je er vragen over?

Neem dan contact op